Seminar om netthinnesykdommen RP - Retinitis Pigmentosa 1Foto: Blindeforbundet

RP – når verden snevrer inn

bookmark

Behandling med genterapi gir nytt håp

torsdag 15. september 2022, kl. 18:00 til kl. 19:30

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Norges Blindeforbund

Inngang: Gratis

Norges Blindeforbund, i samarbeid med RP-foreningen, ønsker alle interesserte velkommen til seminar om Retinitis Pigmentosa (RP) – netthinnesykdommen som gir sterk synshemming i form av et innsnevret synsfelt og som ofte blir omtalt som å ha kikkertsyn eller tunnelsyn.

Å få diagnosen betyr at man gradvis vil miste synet. Fordi det ikke har vært noen behandling tilgjengelig, har dette ofte ført til både frykt og depresjon hos den som rammes.

For noen år siden ble den første genterapien godkjent som behandling for en av de mange variantene av RP. Noen få norske pasienter var i målgruppen og har fått denne behandlingen. Forskere verden over jobber nå med en rekke potensielle behandlingsmuligheter som kan hjelpe flere, og her i Norge har vi et fagmiljø som driver avansert forskning på RP og annen arvelig netthinnesvikt. Resultater fra denne forskningen gir nå nytt håp for RP-pasienter.

Dette vil du få høre mer om på seminaret, der både forskere, fagpersoner og personer med RP bidrar med erfaring, kunnskap og kompetanse.