Sjette bok

bookmark

Karl Ove Knausgård om Min Kamp

fredag 2. desember 2011, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Snart publiseres siste del av Karl Ove Knausgårds Min kamp. Helt til slutt, etter alle de andre setningene, kommer sistesetninga til å stå. Den han selv har visst hvordan skulle være hele tida, og som alle vi andre har lurt på hvordan egentlig ser ut. Snart står den der. Svart på hvitt. De rystende øyeblikkene og de tilsynelatende ubetydelige detaljene i et hverdagsliv. Alt sammen finnes der i Knausgårds mange tusen siders kamp. Beskrivelsen av hvordan laksekjøttet endrer farge når det stekes, og babyrytmikken på Stadsbiblioteket. Men også det første man tenker når man får høre at far er død.

I Sjette bok er det hele verket og mottakelsen av det som står i sentrum. Hvordan har de tidligere bøkene blitt lest, hvilke diskusjoner har de avstedkommet? Og hvordan skal man se litteraturen i forhold til virkeligheten, livet i forhold til litteraturen?

Min kamp. Sjette bok skulle egentlig ha kommet i fjor høst. Men så ble utgivelsesdatoen endret, og endret igjen. Det blir den ikke flere ganger. Siste del av det monumentale verket er sluttført, og nå kommer han til Litteraturhuset for å snakke med Annette Orre. Velkommen.

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN WERGELAND.
DU KAN FORTSATT SE ARRANGEMENTET OVERFØRT DIREKTE TIL STORSKJERM. KJØP BILLETTER HER.