Kvitebjørn - Forfattermøte med Maja Lunde og illustratør Hans Jørgen Sandnes 1Foto: Eigil Rasmussen-Korsager (Sande) og Svein Finneide (Lunde)
Skolebesøk

Kvitebjørn – Forfattermøte med Maja Lunde og illustratør Hans Jørgen Sandnes

bookmark

For 3.-5.trinn

mandag 19. september 2022, kl. 09:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis. Påmelding til skole@litteraturhuset.no

Stjerneforfatter Maja Lunde har gjenskapt ett av Norges vakreste eventyr, Kvitebjørn kong Valemon, i tegneserieform, nydelig utformet av en av våre aller mest populære illustratører, Hans Jørgen Sandnes, som mange nok kjenner som mannen bak bokserien Krypto og tegningene i Operasjon-serien om Detektivbyrå 2, av Jørn Lier Horst. Nå kommer både Maja og Hans Jørgen til Litteraturhuset for å lese, fortelle, tegne og kanskje vise et nyttig tegnetriks eller to!

Boka Kvitebjørn handler om eventyrlystne Liv. Som vanlig har hun stukket av fra gårdsarbeidet og er sammen med alle sine små venner i skogen. Plutselig rasler det i busker og knaker i greiner. Før Liv rekker å gjøre noe, står det en diger, hvit bjørn foran henne. Samtidig, langt borte, hersker det en ulykkelig dronning over et stadig skrinnere rike. Hun har kastet en forbannelse over Kvitebjørn og naturen. Når Liv og bjørnen møtes, er ikke ondskapen lenger så langt unna, og Liv må kjempe en hard kamp for å redde både Kvitebjørn, kjærligheten og verden.

Det blir tre forfattermøter alle dagene mandag 19., tirsdag 20., onsdag 21. og torsdag 22. september, Kl. 9:30, 10:45 og 12:00
Varighet cirka 45 minutter.

Gratis for påmeldte skoleklasser.
Send mail til skole@litteraturhuset.no for mer informasjon og påmelding.

Skolebesøkene er støttet av Sparebankstiftelsen.