He Lets In The Night. A Performance 1Foto: Fin Serck-Hanssen og Einar Falur Ingólfsson

Han slipper natten inn. En performance

bookmark

Med Édouard Louis og Anne Carson. Musikk av Sandra Kolstad

søndag 20. november 2022, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Videooverføring 50,-

Hva betyr det å miste noen, og hvordan bærer du tapet hvis dere har mistet kontakten for lenge siden? På Litteraturhusets scene vil Anne Carson og Édouard Louis og deres tekster møtes for første gang til en performance der Sandra Kolstad står for musikken.

I 2000 mistet poet Anne Carson broren Michael, som hun hadde et komplisert forhold til. Ut fra egne minner skrev hun samlingen Nox, som hun har kalt «en epitaf» til Michael. Gjennom sin nyskapende, filosofiske og åpne poesi vever Carson sammen hverdagslige erfaringer med referanser til antikke storheter som Sapfo og Euripides.

Édouard Louis er en av mange som holder Carsons forfatterskap høyt, og han har selv oversatt hennes Antigonick og Norma Jean Baker of Troy til fransk. Nox har hatt særlig stor betydning for Louis, ikke minst etter at han selv plutselig mistet sin egen bror mot slutten av fjoråret.

I denne performancen vil Louis og Carson utforske sorg og tap, minner, rådvillhet og kjærlighet.

Det blir en mindre forandring i kveldens arrangement: Det vil være en ren performance med Édouard Louis og Anne Carson, uten etterfølgende Q&A med Linn Ullmann. Velkommen!