Smart teknologi for dummies

Smart teknologi for dummies

bookmark

Fire foredrag om teknologi og samfunn

7. mars 2021 - 25. april 2021

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

For tjue år siden var det ingen som hadde hørt om «smarttelefoner» – nå eier vi nordmenn mer enn en smarttelefon hver. Mer enn to av tre barneskolebarn har et personlig nettbrett eller datamaskin i sekken.

Digitale løsninger har på få år omformet samfunnet dramatisk, og dette skjedde før koronapandemien flyttet store deler av arbeidsliv og undervisning over på digitale plattformer. Hvordan påvirker denne forvandlingen oss, som samfunn og som individer? Hva betyr det at en stadig større del av hverdagen vår styres av algoritmer, eller at et internasjonalt teknologiselskap kan utestenge USAs president fra en av verdens fremste offentlige debattarenaer?

I en serie foredrag undersøker Litteraturhuset hvordan teknologien har endret og fortsetter å endre samfunnet vårt. Siden teknologibruken de siste månedene har gjort mange skjerm-lei, blir serien tilgjengelig både som video-foredrag og som podkast. Du finner podkasten vår Litteraturhuset i din podkast-app, på iTunes, Spotify, SoundCloud, og på våre nettsider.