So many silences to be broken

So many silences to be broken

bookmark

Et seminar om Audre Lorde

onsdag 17. mars 2021, kl. 18:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset og Black Box teater

Inngang: Gratis - digitalt

It is not the difference which immobilises us, but silence. And there are so many silences to be broken.
Audre Lorde – “The Transformation of Silence into Language”

Den amerikanske forfatteren og aktivisten Audre Lorde (1934-1992) beskrev seg selv om «svart, lesbisk, mor, kriger, poet». Hun var en kompromissløs stemme som nektet å la seg definere av andre, og var avgjørende i framveksten av det interseksjonelle perspektivet, som utforsker hvordan ulike former for makt og diskriminering virker parallelt og overlappende. Hva slags betydning har Lordes poesi og teori hatt, og hvordan har forfatterskapet hennes åpnet nye perspektiver?

I denne helaftenen viet Lordes liv og diktning møtes danser og skribent Grace Tabea Tenga og postdoktor i engelsk litteratur Louisa Olufsen Layne til dybdesamtale. Underveis vil det bli vist tre digitale miniforedrag med ulike perspektiver på Lordes forfatterskap, av forfatter Marjam Idriss, førsteamanuensis i engelskspråklig litteratur Bruce Barnhart, og poet og oversetter Shadi Angelina Bazeghi, som blant annet har oversatt Lordes dikt til dansk. Miniforedragene legges også ut på nett og kan ses fram til 1. mai.

Etter samtalen vises dokumentaren Audre Lorde – The Berlin years 1984 to1992 fra 2012, med introduksjon ved lærer og skribent Mohammed Abdi. Det blir også mulig å se filmen hjemme 17. og 18. mars. Til slutt inviterer vi publikum til åpen samtale.

Seminaret er et samarbeid mellom Oslo Internasjonale Teaterfestival/Black Box teater og Litteraturhuset, og vil foregå på engelsk. På grunn av smittevernsreglene vil samtalen foregå kun digitalt som direktesendt video.