«Sommerfugler i magen – den viktige samtalen»Ill.: Fra filmen

«Sommerfugler i magen» – den viktige samtalen

bookmark

Frokostseminar og boklansering

mandag 13. mai 2019, kl. 08:30 til kl. 11:00

Sal: Skram

Arrangør: Blå kors Norge

Inngang: Gratis med påmelding

Blå Kors’ forebyggingsavdeling har laget to animasjonsfilmer, «Vondt i magen» og «Sommerfugler i magen». Begge filmene har som mål å motivere barn og unge til å snakke med voksne om hemmeligheter og om følelser, både gode og vanskelige. Filmene er basert på to bøker med samme titler. Den ene filmen henvender seg til barn i barnehage-alder og den andre til barn i barneskole-alder. Samtidig henvender begge filmene seg til voksne som er i kontakt med barn, både fagfolk, foreldre og andre omsorgspersoner. Sammen med filmene kommer også en digital veileder som gir voksne praktiske råd om hvordan de kan føre en samtale med barn om sårbare tema.

Filmene har som mål å gi barna større forståelse av verdien av å dele vonde følelser med en voksen de stoler på. Filmene, bøkene, veilederen og en tegneblokk skal bli nyttige verktøy for voksne i møte med barn.

 

PROGRAM:
8.30 – 9.00 REGISTRASJON OG FROKOSTSERVERING
9.00 – 9.10 VELKOMMEN.
9.10 – 9.30 «Delt smerte er halvert smerte, og delt glede er dobbelt glede! Hvordan benytte bøker og filmer i samtaler med barn». (Hilde Jeanette Løberg, spesialrådgiver, Kompetansesenter rus – region Sør.)
9.30 – 10.00 Blå Kors kampanje JEG SER. Fra bekymring til handling: bok- prosjektet «Sommerfugler i magen. Den viktige samtalen.» (Svetlana Dudaitiene, rådgiver, forfatter, Blå Kors Norge)
10.00 – 10.15 «Når bøkene blir til film». Film – prosjektet «Vondt i magen» (Mari Finnestad, regissør, Leidar)
10.15 – 10.30 LANSERING av «Vondt i magen» og «Sommerfugler i magen» filmene.
10.30– 11.00 Panelsamtale

Arrangementet er gratis (med påmelding).