SommerspesialFoto: Kristin Svanæs-Soot

Sommerspesial

bookmark

Olaug og Aubert LIVE fra Litteraturhuset

fredag 10. juni 2022, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbillett

Hete strandscener, blomstrende enger og sjøbris. Én tjukk murstein av en bok som varer hele ferien, eller bunke lette pocketbøker. Kan man egentlig snakke om typiske sommerbøker? Det er klart for sommerspesial med podkasten Olaug og Aubert LIVE på Litteraturhuset!

Denne våren har forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert møttes jevnlig for å snakke om bøker de liker. I denne spesialepisoden blir det litterære sommerminner, klassikere og nye favoritter. Med seg denne gang har de poet Kjersti Bjørkmo som tar med seg sommerdikt til samtalen. Kom og få med deg sommerens bokanbefalinger!

Marie Aubert (f. 1979) debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottakelse. I 2019 fulgte hun opp med den kritikerroste romanen Voksne mennesker som ble nominert til Bokhandlerprisen og tildelt Ungdommens kritikerpris 2020. Rettighetene til Voksne mennesker er solgt til 13 land.

Olaug Nilssen (f. 1977) debuterte med Innestengt i udyr i 1998 og fikk sitt store gjennombrudd med romanen Få meg på for faen i 2005. Hun har skrevet romaner, essay og skuespill. For romanen Tung tids tale (2017) ble hun tildelt Brageprisen.

Kjersti Bjørkmo (f. 1971) ble født i Vestvågøy, er oppvokst i Tromsø og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 2014 med diktsamlingen Jeg har prøvd å bli venn med dyrene. Debuten høstet lovord fra kritikerne og høsten 2019 kom hun ut med sin andre diktsamling: Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå. En diktsamling som tar utgangspunkt i kommuneslagord og henter opp temaer som tilhørighet, stolthet, men også avstanden mellom ønske og realitet.

Podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset startet våren 2022 og er subjektiv bokklubb som har tatt for seg temaer som tro, klasse, utroskap i litteraturen.