Spenningsroman fra Vietnam

Spenningsroman fra Vietnam

bookmark

"Soldat Hai" av Einar Kr. Holtet

fredag 12. oktober 2018, kl. 13:00 til kl. 14:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Svein Sandnes Bokforlag AS

Inngang: Gratis

For to år siden kom den tidligere Aftenposten-journalisten med den kritikerroste reportasjeboka Verdens tøffeste folk. En bok om Vietnam. Nå har han anvendt sine store Vietnam-kunnskaper til å skrive en spenningsroman som henter sitt stoff fra Vietnam-krigen i siste halvdel av 1960-åra.

Soldat Hai er jula 2011 funnet død, skutt gjennom munnen med sitt gamle tjenestevåpen, en rusten amerikansk rifle av merket M-1-Garand. Journalisten Kent Sørensen blir av naboene overlatt en pappeske med dagbøker og brev som soldat Hai har etterlatt seg. Gjennom disse klarer han å danne seg et inntrykk av soldat Hais omflakkende liv, blant annet som commandosoldat med lisens til å drepe Viet Cong-soldater, og som transportør av opium fra Laos for den sørvietnamesiske regjering.

Historien tilspisser seg gjennom en rekke dramatiske hendelser, og i en gruvekkende avslutning tar norske Kent Sørensen aktivt del i opprullingen av hvordan soldat Hai døde.

På lanseringen vil Katrine Nybakken synge og lese fra boka, mens komponisten Wolfgang Plagge debuterer offentlig som trommeslager.