Spis deg fri

Spis deg fri

bookmark

Kan «klare linjer» løse overvektsepidemien?

fredag 24. august 2018, kl. 18:00 til kl. 21:00

Sal: Skram

Arrangør: Skriptor

Inngang: 199,-

Med Irina Lee, forsker Annechen Bahr Bugge (OsloMet), psykologspesialist Helle Hagness (Oslo Universtitssykehus) m.fl.

Fredag 24. august er det ett år siden forlegger og kursholder Irina Lee lanserte boken Spis deg fri i Norge. Det er den norske oversettelsen av Bright Line Eating, skrevet av doktor i nevropsykologi, Dr. Susan Peirce Thompson.

Last ned gratis bokutdrag her: www.spisdegfri.no/minibok

I anledning 1-årsjubileet inviterer Irina Lee og forlaget Skriptor til en inspirerende og tankevekkende kveld på Litteraturhuset.

Bokens premiss er at noen mennesker er disponert for å bli «avhengige» av sukker og mel, som igjen kan føre til at de sliter med overvekt, cravings og andre kostholdsrelaterte plager. Ved hjelp av enkle kognitive teknikker, basert på moderne hjerneforskning, hevder Dr. Susan Peirce Thompson at det er mulig å «kode om» hjernen. Det fører til at varige livsstilsendringer ikke bare avhenger av viljestyrke, men kan bygges opp ved hjelp av nye, automatiserte vaner.

 

Fagpanel

Arrangementet innledes med et fagpanel, bestående av sykepleier Kirsten Dyremyhr Tyvand, psykologspesialist Helle Hagness og sosiolog Annechen Bahr Bugge, som har forsket på det norske folks matvaner. Disse tre vil belyse hvilke utfordringer som kan knyttes til overvekt og fedme, både ut i fra fysiske, psykologiske og sosiale perspektiv.

Spørsmålet er om myndighetenes gjeldende anbefaling – nemlig å «spise mindre og bevege seg mer» – er hensiktsmessig, dersom målet er å løse overvektsepidemien. Kan det finnes andre løsninger, som endrer vår forståelse av overvekt og fedme? Og hvordan vil i så fall denne kunnskapen påvirke oss? Ikke bare den enkelte, som sliter med overvekt og cravings, men samfunnet som helhet – deriblant hvordan Helse-Norge møter denne pasientgruppen. Arrangørens ønske er at denne kvelden skal bidra med nye perspektiver i samfunnsdebatten om overvekt og fedme. Det vil også være mulig for alle som er tilstede å stille spørsmål underveis.

 

Bakgrunn

Irina Lee (42) gikk selv ned 20 kilo høsten 2015 ved hjelp av denne metoden, etter å ha slitt med overvekt og fedme siden 10-årsalderen. Det endret ikke bare kroppen, men også livet og karrieren hennes. I dag holder hun kurs og veileder andre, som ønsker å endre livsstil.

Spis deg fri vært blant de 10 mest solgte bøkene i Norge gjentatte ganger siden utgivelsen i august 2017, og fått bred omtale i norske medier, deriblant NRK, TV2, Aftenposten, VG, Hjemmet, Norsk Ukeblad og TARA.

Et grunnleggende prinsipp for å lykkes på sikt er å bryte isolasjonen som alle former for avhengighet fører med seg. Denne kvelden vil du derfor få muligheten til å møte flere, både fra inn- og utland, som har lykkes med Spis deg fri-metoden.

Det vil med andre ord bli påfyll både til hodet og hjertet denne kvelden, i form av kunnskap, inspirasjon og møte med andre mennesker.

Hvis du er nysgjerrig på å lære mer om metoden, som har endret livet til tusener av mennesker over hele verden, bør du ikke gå glipp av dette arrangementet. Det vil også være mulig å kjøpe boken Spis deg fri denne kvelden.

Dørene åpner kl. 17.30. Antall plasser er begrenset.