The question of Syria

Spørsmålet om Syria

bookmark

Doomed by Hope - Dag 2

fredag 12. oktober 2018, kl. 17:00 til kl. 20:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: SPACE - Syrian Peace Action Centre

Inngang: Gratis

Oppdatert mandag 17. desember 2018, kl. 13:45

13:45

I boka We crossed a bridge and it trembled har Wendy Pearlman samlet vitnemål fra noen av de mange hundre syrerne hun har intervjuet i eksil, etter at de ble tvunget til å flykte i løpet av krigens første år. Først fra livet under et autoritært regime med håp om reform, så via demonstrasjoner og et opprør som etter hvert ble militarisert og som så utviklet seg til en av de verste krigene i moderne tid. Hør henne i samtale med Litteraturhusets programsjef, Andreas Liebe Delsett.

For fjerde gang har SPACE gleden av å invitere deg til den årlige konferansen «The Question of Syria».

Temaet for årets konferanse, Doomed by Hope, har sitt opphav fra talen til Saadallah Wannous på Verdens Teaterdag (1996), med den berømte siste linjen: «we are doomed by hope, and what happens today cannot be the end of history.»

I løpet av to dager byr konferansen på diskusjoner, panelsamtaler og kortfilmer, og SPACE har invitert aktivister, akademikere og skribenter til å dele sine refleksjoner rundt håp og solidaritet i hverdagen. Hvordan praktiserer syrere og palestinere solidaritet, og hvor finner de håp i hverdagen?

Les mer: www.space-org.no.

Arrangementet foregår på engelsk.