Statens legitime rolle

Statens legitime rolle

bookmark

Med Dr. Yaron Brook og Dr. Nikos Sotirakopolous

fredag 21. oktober 2022, kl. 17:00 til kl. 19:30

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Søren Jaabæk Instituttet

Inngang: Gratis - Påmelding

Hvorfor forsvinner ikke venstresiden?
Venstresidens historie er en lang serie av fiasko, blod og elendighet, men likevel lever deres ideer i beste velgående. Sosialisme er sett på som idealistisk og trendy, spesielt blant unge folk. Hvorfor har det seg slik? Hva kreves for å sende venstresiden en gang for alle til idéhistoriens kirkegård? Dr. Nikos Sotirakopoulos tar opp disse spørsmålene i sitt foredrag.

Hva er myndighetenes legitime rolle i et fritt samfunn?
Statens størrelse og omfang har blitt et av de mest omstridte temaene i politikken. Hva er myndighetenes legitime rolle? Burde man fokusere på individuelle rettigheter og frie markeder? Eller burde man fokusere på å promotere likhet og løse samfunnets utfordringer?

I sitt foredrag svarer Dr. Yaron Brook på disse spørsmålene, ser på hvorvidt tøylesløs kapitalisme fungerer, og drøfter den legitime rollen for stat og myndigheter.

Om Søren Jaabæk Instituttet
Søren Jaabæk Instituttet jobber for å løfte frem stemmer for individuell frihet og formidle politikk som reduserer offentlige kostnader og sentraldirigert embetsvesen, fordi man ser dette i økende grad forsvinne ut av samfunnsdebatten. Instituttet er oppkalt etter Søren Jaabæk, Norges lengstsittende stortingsrepresentant med et historisk rykte som standhaftig motstander av statlig pengebruk og formynderi, og har som mål å bringe hans stemme videre inn i en tid hvor dette trengs mer enn noen gang.

Arrangementet foregår på engelsk