Stemmer fra Groruddalen 1FOTO: Julie Pike. Gyldendal

Stemmer fra Groruddalen

bookmark

Zeshan Shakar, Don Martin og Helene Heger Voldner

fredag 20. april 2018, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

Oppdatert onsdag 11. juli 2018, kl. 11:42

11:42

Tante Ulrikkes vei er Zeshan Shakars første roman, og han ble nylig hedret med den gjeve Tarjei Vesaas’ debutantpris for utgivelsen. Rapperen Don Martin debuterte som soloartist i 2013 med plata En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt, og er aktuell med forestillingen Blokk til blokk på Det Norske Teatret. Helene Heger Voldner er programansvarlig ved Furuset bibliotek og aktivitetshus. Hun møtte Shakar og Don Martin til en samtale om identitetsbygging i Groruddalen, litteratur, hiphop og livet. Samtalen fant sted 20. april 2018.

Hvordan oppleves hverdagen for ungdommer i Groruddalen? Dette vil en forsker fra NOVA finne ut av, og Mo og Jamal er to av dem som svarer på undersøkelsen. De bor i samme blokk i Tante Ulrikkes vei, men ellers er livene deres veldig ulike. Gjennom e-post og lydopptak forteller de om livet på Stovner, om familien og framtidsdrømmene og valg som bringer dem i vidt forskjellige retninger. Mens Mo begynner på universitetet, henger i kantina på Blindern og forelsker seg i Maria, dropper Jamal ut av skolen og får seg svart jobb på bilvaskeri.

Zeshan Shakar er selv oppvokst på Stovner. Tante Ulrikkes vei er hans første roman, og Shakar ble nylig hedret med den gjeve Tarjei Vesaas’ debutantpris for utgivelsen.

Rapperen Don Martin debuterte som soloartist i 2013 med plata En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt, og har lenge vært en av de sterkeste stemmene innen norsk rap. Nå er han aktuell med forestillingen Blokk til blokk på Det Norske Teatret. Forestillingen går tett på livet og identitetsbygging i Groruddalen, og er også en kjærlighetserklæring til hovedstaden.

Helene Heger Voldner er programansvarlig ved Furuset bibliotek og aktivitetshus. Hun møter Shakar og Don Martin til samtale om oppveksten i Groruddalen, om hiphop, kebabnorsk og muligheten for å bli noe i det norske samfunnet.