Studentenes bidrag for fred

Studentenes bidrag for fred

bookmark

Fredspris, annonsering, jubileum

tirsdag 9. oktober 2018, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Studentenes fredspris

Inngang: Gratis

Studentenes Fredspris, i samarbeid med Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og Norsk Studentorganisasjon (NSO), ønsker deg velkommen til offentliggjøring av den 11. fredsprisvinneren!

I anledning vårt 20-års jubileum vil offentliggjøringen finne sted i Oslo!

Prisen blir delt ut annethvert år til en student eller studentorganisasjon som har utmerket seg i sitt arbeid for fred, demokrati og menneskerettigheter.

19 år har gått siden den første prisen ble delt ut til studenter i Øst-Timor sin ikke-voldelige kamp mot indonesisk okkupasjon. Siden den gang har studenter engasjert seg og kjempet for alt fra demokrati og fred i Myanmar, til kvinner og ungdoms deltakelse i fredsprosessen og gjenoppbyggingen av Libya. De tidligere studentaktivistene har ytret seg, demonstrert, opprettet organisasjoner, og kjempet for bedre vilkår i sine hjemland. De har viet seg til sitt arbeid på tross av trusler og sterk motgang. I mange tilfeller blir disse modige studentene forsøkt truet til taushet av mindre demokratiske styresmakter. Vinnerne av Studentenes Fredspris står frem som tydelige forbilder for studenter verden over, og viser oss gang på gang at studenter kan gjøre en forskjell.

Det vil bli gode taler, talentfulle musikere, og dyktige foredragsholdere.

Arrangementet varer fra 19:00 – 20:00. Det inviteres til mingling i etterkant av arrangementet.

Fullt program ligger på vårt Facebook-arrangement. Arrangementet vil foregå på engelsk.