Syria for dummies kl. 13.00

bookmark

Lørdagsforedrag ved Hilde Henriksen Waage

lørdag 3. september 2016, kl. 13:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 12:48

12:48

I denne episoden kan du høre Hilde Henriksen Waage fortelle om Syrias moderne historie i foredraget «Syria for dummies,» som inngikk i en foredragsserie høsten 2016. Waage er professor i historie ved universitetet i Oslo og seniorforsker ved PRIO. Foredraget ble holdt den 3. september 2016

PÅ GRUNN AV STOR INTERESSE BLIR FOREDRAGET HOLDT TO GANGER, KL. 13.00 OG KL 15.00. GRATISBILLETTER TIL BEGGE FOREDRAGENE DELES UT FRA KL. 12.00 VED INNGANGEN TIL WERGELANDSALEN.

I Syria har det helt fra gammelt av bodd en rekke etniske og religiøse minoriteter: alawitter, drusere, kristne, sunnier – og enda flere. Dette Syria, med et sunnimuslimsk flertall og en rekke minoriteter, skulle få en usedvanlig brokete og brutal historie.

Fra 2011 har Syria vært arnested for et av de mest blodige opprørene Midtøsten har vært vitne til på lenge. Etter første verdenskrig delte de seirende stormaktene Storbritannia, Frankrike og Russland det osmanske riket mellom seg, og nye landegrenser ble trukket opp mer eller mindre vilkårlig. Hvordan slo dette ut for Syria? Og hvordan kan dagens konflikter føres tilbake igjen til denne delingen?

Hør professor i historie ved UiO og seniorforsker ved PRIO Hilde Henriksen Waage fortelle om Syrias moderne historie. Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, som presenteres i samarbeid med DNB.