Syria: Hva gjør vi nå?

bookmark

Fulbright Alumniforening (FAAN) inviterer til debatt om situasjonen i Syria

tirsdag 12. november 2013, kl. 18:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Fulbright Alumniforening

Inngang: Gratis

Konflikten i Syria har nå rast i to år. I den siste utgaven av Der Spiegel ble Assad spurt om hvordan han klarer å leve med skyldfølelsen. Hver dag leser vi om en sivilbefolkning i oppløsning, flukt og smerte. Vi ser stadig bilder av opprørsstyrker poserende med våpen og døde regjeringssoldater. Hva kan det internasjonale samfunnet bidra med? Er den nye åpningen for destruering av kjemiske våpen et godt utgangspunkt for dialog mellom partene? Hva kan gjøres for å hjelpe sivilbefolkningen i Syria og de som nå bor i flyktningleirer utenfor?

I panelet sitter Trine Skei Grande, Bård Vegar Solhjell, Cecilie Hellestveit og Sverre Lodgaard:

Trine Skei Grande har vært leder for Venstre siden 2010, og ble valgt inn som stortingsrepresentant for Oslo i 2001. Skei Grande er medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen i stortingsperioden 2013-2017.

Bård Vegar Solhjell er stortingsrepresentant for SV, og har sittet på stortinget for Akershus siden 2009. Solhjell har tidligere vært kunnskapsminister, og var fra 2012-2013 miljøvernminister. Solhjell er medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen i stortingsperioden 2013-2017.

Hellestveit er seniorrådgiver ved ILPI og har skrevet mye om Syria i norsk media. Hun er Midtøstenekspert med doktorgrad innen humanitærrett.
 
Sverre Lodgaard er nedrustningsekspert og tidligere leder for NUPI. Han har tidligere vært direktør for FNs InstituteofDisarmament Research i Geneve, og jobber nå ved NUPI med et prosjekt om den arabiske våren.

Som debattleder har vi invitert Hilde Restad. Restad er førstemanuensis ved Bjørknes Høyskole, og har tidligere jobbet som seniorforsker ved NUPI. Hun var Fulbrightstipendiat og skrev doktorgraden sin i statsvitenskap ved Universityof Virginia.

Vel møtt til en spennende debatt!