Tatiana de Rosnay

bookmark

I samtale med Eva Bratholm

fredag 1. februar 2013, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Bazar Forlag

Inngang: Gratis

Forfatteren av Saras nøkkel og Mokka kommer til Litteraturhuset for å møte sine norske lesere! Tatiana de Rosnay er en av de mestselgende utenlandske forfatterne i landet. Over 300 000 Tatiana de Rosnay-bøker er ute i de norske bokhyller. Tatiana de Rosnay vil bli intervjuet på scenen av Eva Bratholm. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Publikum vil få mulighet til å stille spørsmål og få signert sine bøker. Tatiana de Rosnay (født i 1961) har engelsk, russisk og fransk bakgrunn og bor i dag i Paris. Ved siden av sitt virke som forfatter har hun jobbet som redaktør for Vanity Fair og som journalist for Elle.

Tatiana de Rosnay er mest kjent for sin filmatiserte roman Saras Nøkkel, som lå to strake år på norske bestselgerlister, er oversatt til 42 språk og solgte over syv millioner på verdensbasis. Mokka som hun nylige lanserte på norsk, er også en suksess. Første opplag ble utsolgt før lanseringsdato og det andre opplaget er nå også i ferd med å forsvinne.

Om Mokka:
Rosnays nyeste roman Mokka er basert på selvopplevde hendelser.  Mokka er en dramatisk historie om tretten år gamle Malcolm som havner i koma etter å ha blitt kjørt ned av en ukjent sjåfør. Vi opplever en families fortvilelse, kampen for å få politiet nok engasjert og den sterke morskjærligheten som til slutt leder hovedpersonen Justine inn i irrasjonelle handlinger og en jakt på den skyldige.

«Vanskelig å legge fra seg (…) Mokka er en usedvanlig helstøpt roman: Hovedpersonen er en reflektert og følelsessterk kvinne plassert i en fortettet handling og et variert språk» (terningkast 5)
Kristine Isaksen, VG

Eva Bratholm er journalist, kjent fra Bokbadet i NRK og som kulturredaktør og utenriksreporter i Dagbladet. Bratholm jobber nå som kommunikasjonsdirektør i Norad, Direktoratet for utviklingssamarbeid.