Tekna Ung: BokbadFoto fra venstre: Brian Cliff Olguin (Yohan Shanmugaratnam), Goran Jorganovich (Kadafi Zaman), Stine Friis Hals (Taran Bjørnstad)

Tekna Ung: Bokbad

bookmark

Kadafi Zaman og Yohan Shanmugaratnam

tirsdag 5. april 2022, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Tekna, Teknisk-naturvitenskapelig forening

Inngang: Gratis (Ta med to bøker og få to igjen) - Påmelding

Kom å høre Kadafi Zaman fortelle fra Den norske drømmen og Yohan Shanmugaratnam fortelle fra Vi puster fortsatt samt hans tolkning av Karpes nye låt.

Begge forfatterne vet hva det vil si å vokse opp i Norge med fremmedkulturell bakgrunn. Denne kvelden får vi høre deres fortelling.
Kadafi Zaman vil fortelle om hvordan hans flerkulturelle røtter fra Pakistan og Norge har preget ham som journalist – og ikke minst menneske. Han har jaget gangstere og blitt overfalt under revolusjoner, han har dekket de grusomste katastrofer og blitt kastet på cella i sin evige jakt etter nyheter.

I denne fargerike og personlige beretningen forteller Kadafi med varme og innlevelse om det han kommer fra, og det han brenner for: å formidle nyheter til det norske folk. Det er en fortelling om livets tilfeldigheter og en sterk kjærlighetserklæring til det norske samfunnet.

Yohan Shanmugaratnams bok handler om rasisme og røtter, om oppveksten han og Norge har delt, og om hvordan den forandret samfunnet etter drapet på Benjamin Hermansen, Vi puster fortsatt viser at ingen kan være antirasist uten å være det i handling.

Yohan Shanmugaratnams tolkning av Karpes nye låt har truffet tusenvis av hjerter. Tolkningen har hjulpet oss til å forstå både første- og andregenerasjonsinnvandrerens ensomhet, og ikke minst den store verdien av at Karpe setter ord på det.

Til å bokbade oss denne kvelden har vi fått Taran Bjørnstad. Taran er selv forfatter og tidligere vært leder av barne- og ungdomsbokforfattere.

Om forfatterne:

Kadafi Zaman er en norsk journalist og forfatter. Han er født og oppvokst i Norge, med familiebakgrunn fra Pakistan. Han har arbeidet i TV2 siden 2006, men også i VG og i Stavanger Aftenblad. Han har rapportert fra naturkatastrofer, demonstrasjoner, terror og krig.

Zamans første bok Norge i svart, hvitt og brunt: En multikulturell mosaikk (1999) gir en beskrivelse av Norge slik en ung mann med fremmedkulturell bakgrunn ser landet. I sin seneste bok, utgitt i 2021, Den norske drømmen forteller han om sin pakistanske bakgrunn og om det å formidle nyheter til det norske folk.

Yohan Shanmugaratnam er journalist i Klassekampens utenriksredaksjon. Shanmugaratnam har hovedfag i samfunnsgeografi. Han ga ut boken Vi puster fortsatt i 2020, som omhandler rasisme, integrering, samhold og kameratskap. Han bruker i boka sin egen «trekulturelle» familiehistorie som bakgrunn som å reflektere over rasisme som et globalt problem. Boken ble kåret til en av de ti beste norske bøkene i 2020 av Aftenposten.

I Tekna er vi opptatt av bærekraft! Derfor vil inngangsprisen for arrangementet være minst to gode bøker som du er ferdig med og ønsker å gi bort (vi har vel alle noen av disse). Legg dem gjerne i en pose, så får du med deg noen andres innleverte bøker ved slutten av arrangementet.

Velkommen til et spennende bokbad!