Terrorbeskyttelse VS rettssikkerhet

bookmark

Kan vi forsikre oss mot terror? Til hvilken pris?

tirsdag 1. september 2015, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: FN-sambandet og Oslo Dokumentarkino

Inngang: Billett

Hvor stor er terrortrusselen? Hvor langt kan politiet gå for å hindre en terrorhandling? Er det mulig å være føre var i terrorbekjempelse? Vil vi egentlig bli tryggere med økt overvåking og større fullmakter til politi og påtalemyndighet?

Debatt og filmvisning. Billetter: 100,-/50,- (studenter). Kun kontant betaling. Billetter selges i døra fra kl. 18.00.   
 
Panelet:
Liv Hausken er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo (UiO) og medredaktør for boka «Fra terror til overvåking» som kom ut i 2014.

Jon Fitje Hoffmann er Fagdirektør strategisk analyse i Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Han har skrevet kapitlet «Forventninger til PST» i boka «Fra terror til overvåking» og skriver også ofte på PSTs blogg.

Joakim Hammerlin er filosof, underviser på Nansenskolen og er forfatter av bøkene «Terrorindustrien» (2010) og «Terror og demokrati» (2011).

OM FILMEN: (T)ERROR
Filmen (T)error følger en FBI-operasjon mot en mistenkt terrorist, fra innsiden. Filmteamet blir med en betalt informatør for FBI som har som oppdrag å oppsøke en amerikansk muslim og undersøke om han har planer om å utføre en terrorhandling. Offeret for denne operasjonen blir etterhvert klar over at han er utsatt for en provokasjon og går ut offentlig med dette. Filmteamet tar da kontakt med han og følger historien fra begge sider. Det gjør filmen til en unik dokumentasjon av slike operasjoner og en svært relevant sak for problemstillingen: Hvor langt kan vi gå for å beskytte oss mot terror?

(T)ERROR
(Lyric R. Cabral, David Felix Sutcliffe, USA 2015, 85 min.)

Priser:
Grand Jury Award
Full Frame Documentary Film Festival, 2015

Special Jury Award – Break Out First Feature
Sundance Film Festival, 2015

Skrevet om filmen:
One of the best documentaries of 2015 (…) Instead of showing how the counterterrorism program works in this country, it brilliantly and revealingly shows how it doesn’t.
 - Newsweek, USA