The Crisis of Civilization

bookmark

Film og debatt

tirsdag 24. april 2012, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: FN-sambandet og Oslo dokumentarkino

Inngang: Billett

Både film og samtale vil foregå på engelsk

Økonomisk krise, klimakrise, matkrise, energikrise og en økende militarisering i mange samfunn – vår verden synes å støte på grensene for hvor langt det nåværende systemet kan utvide og utvikle seg uten å bryte sammen. Finnes det en løsning innenfor vårt nåværende markedsliberalistiske paradigme, eller må vi begynne å tenke utenfor "boksen"?

Filmen The Crisis of Civilization er bygget opp rundt tankene til Nafeez Mosaddeq Ahmed som leder tenketanken Institute for Policy Research and Development i London.

Nafeez Mosaddeq Ahmed har jobbet mye med studier av terrorisme, radikalisering, konflikt og massevold. I denne filmen argumenterer han for at for å forstå de krisene vår sivilisasjon nå står overfor er det ikke nok å studere hver enkelt krise. Vi må forsøke å se ting i sammenheng; ta et større overblikk, om vi skal kunne bli i stand til å finne veien framover.

Filmen er laget av Dean Pucket med animasjoner av Lucca Benney. Dette er ikke en tradisjonell dokumentar. Regissøren har brukt gamle arkivklipp og Benneys animasjoner til å illustrere resonnementet i filmen.

Etter filmen blir det en diskusjon der vi har invitert et panel for å kommentere og utfordre Ahmeds argumenter.
Nafeez Mosaddeq Ahmed, leder for Institute for Policy Research and Development i London.
Morten Kinander, jurist og filosof fra Civita.
Helene Bank, spesialrådgiver i Alliansen for velferdsstaten
Stuart Robinson, førsteamanuensis i statsvitenskap, Universitetet i Tromsø

Billettsalget starter i døra kl. 18.00.