The Road to Jerusalem – Milestone Jerusalem:Oslo

bookmark

Med Khaled Hourani og Vibeke Harper

søndag 17. november 2013, kl. 18:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Milestone Jerusalem/Vibeke Harper

Inngang: Gratis

"The Road to Jerusalem" er et verdensomspennende kunstprosjekt skapt av av den palestinske kunstneren Khaled Hourani, i forbindelse med at Jerusalem var Arabisk Kulturhovedstad i 2009. Han inviterte en rekke kunstnere, deriblant norske Vibeke Harper, fra flere land og verdensdeler til å delta i prosjektet. Siden da har hun representert Norge i kunstprosjektet, og avholdt ett arrangement årlig; 2010 i Trondheim, 2011 i Tromsø og 2012 på Hell.

 Arrangementet i Kjelleren, Litteraturhuset i Oslo, søndag 17.november kl.18.30 avslutter prosjektet i Norge.

Det er 20 år siden Oslo-avtalen. Dette ønsker kunstnerne Hourani og Harper å markere med å gi nordmenn en gave fra Palestina; kunstverket "Milestone Jerusalem:Oslo".

Kunstneriske innslag; Terje Nordby forteller om myter knyttet til Jerusalem, Svein Tindberg viser utdrag fra sin forestilling "Abrahams barn", Trond Wiger urfremfører egen sang, Vibeke Harper forteller om prosjektet og overrekker kunstverket i gave til staten Norge og Oslo kommune. I tillegg vises en kort film fra Palestina og et intervju med Khaled Hourani. Trond Peter Stamsø Munch er konfransier for arrangementet.