Tidsskriftdagen 2010

bookmark

Foredrag, debatter, utstilling og kafé

lørdag 16. oktober 2010, kl. 12:00

Sal: Andre etasje

Arrangør: Norsk Tidsskriftforening

Inngang: Gratis

Norsk tidsskriftforening inviterer publikum, forfattere, forskere, bibliotekarer, skoleelever, tidsskriftsfolk, presse og andre interesserte til en real festdag i tidsskriftenes navn. Vi vil vise fram innholdet, engasjementet og bredden i norske tidsskrifter. Kom og hør spennende debatter og foredrag, besøk den omfattende tidsskriftsutstillingen, få påfyll og opplev faglig-sosial hygge.

PROGRAM 

Amalie Skram
Kl. 12.00 Åpning av Tidsskriftdagen
v/ Hege Duckert, kultursjef i NRK

12.30 Tidsskriftforelesningen 2010
Vem behöver tidsskrifter när internet fördummar oss gratis? v/ Gabi Gleichman, samfunnsaktør, skribent og forfatter

12.00 – 16.30 Tidsskriftverksted v/ Compilation
Vi lager tidsskrift; klipper og limer, kopierer og stifter! For barn og voksne i alle aldre!

Kverneland
13.00 – 13.50 Prosa-foredraget om virkelighet og litteratur
Hva slags verk er egentlig Karl Ove Knausgårds Min kamp? I Prosa-foredraget vil kritiker og forskningsbibliotekar Trond Haugen rydde opp i noen av de prinsipielle estetiske og etiske spørsmålene knyttet til romanserien som det siste året har vært den mest omdiskuterte litteraturen i Norge. Arr.: Prosa

Kl. 14.00 – 14.50 Syn og Segn-debatt
Lyntog i Noreg – eit nødvendig gode? Jernbaneverket motarbeider Stortingets ønske om høgfartsbaner, skreiv Jørg Westmann i Norsk Bane AS i siste Syn og Segn. Kvifor skal vi ha lyntog i Noreg, kva er hindringane, og er det på tide å skjere gjennom? Arr.: Syn og segn (kåret til Årets tidsskrift)

Kl. 15.00 – 15.50 Verdensmagasinet X spør
Den verdige trengende og den gode hjelper fra Norge, ser vi Verden gjennom et bistandsfilter? Og i såfall hvem sin skyld er det? Høyskolelektor Anne-Hege Simonsen og tidligere Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen er blant deltakerne i denne samtalen om verdensbilder og hva som ligger bak dem. Samtalen ledes av Verdensmagasinet X sin redaktør Maren Sæbø. Arr.: Verdensmagasinet X

Kl. 18.00 – 19.00 Seminar Design av tidsskrift
v/ Aina Griffin, Art director. Aina Griffin designer flere tidsskrift, bl.a. Bokvennen og Personae som ble kåret til Årets komet. La deg inspirere til å lage gode forsider og bra lay-out.

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Fritt Ord