Tønes i skrift og toner

Tønes i skrift og toner

bookmark

I prat med Ragnar Hovland og konsert

fredag 26. oktober 2018, kl. 20:00 til kl. 21:00 – Utsolgt / Fullt

Sal: Wergeland

Arrangør: Pelikanen forlag

Inngang: 250,-

Møt opp til et litterært stevnemøte mellom to av Norges mest underfundige historiefortellere når Frank Tønnesen, bedre kjent som artisten Tønes, nå debuterer som forfatter med boka Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem. Han blir intervjuet av Ragnar Hovland og byr i tillegg på minikonsert.

Frank Tønnesen, i musikalsk tapning bedre kjent som Tønes, debuterer denne høsten på Pelikanen forlag med en kollektivroman fra bygdenorge. Her skules det mellom gardinene og samles på fajanse, mens de sosiale kodene som dikterer hvorvidt du er nødt til å invitere naboen inn på middag hvis han ringer på akkurat idet fårikållukta sprer seg fra kjøkkenet, kan irritere og debatteres til du blir blå.

Ingen som har hørt Tønes vil bestride at han er en av Norges største fortellertalent. I bokform blomstrer dette talentet i en bukett fortellinger som til sammen flettes til en kollektivroman der Tønnesens lett gjenkjennelige humor fyller skjebner, karakterer og sosialt og beklemt samkvem. Men parallelt med dette skriver Tønnesen ut mørkere og mer eksistensielle undertoner i fortellinger om ensomhet, tilhørighet og utstøtthet.

Frank Tønnesen makter å turnere dette stoffet i et lett og slagferdig språk og viser alltid kjærlighet til disse ofte litt skyggeredde karakterene som befolker universet hans, uansett hvor små problemer de øser seg opp over, og hvor feil beslutningene deres gjerne kan være. Frank Tønnesens er absolutt de små problemenes forfatter, men de kan være store nok!