Trenger Europa mer norsk gass?

bookmark

Frokostmøte

onsdag 28. mai 2014, kl. 08:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Bayerngas Norge

Inngang: Gratis

Det europeiske energisystemet er i endring. Det er uenighet om gass er en klimavennlig løsning på kort sikt eller en fossil avsporing på veien mot fornybarsamfunnet. Spørsmålet er blitt mer aktuelt etter at Russlands annektering av Krim-halvøya har satt fart i EUs arbeid for å bli mer uavhengig russisk gass. Er det i Norges, Europas og klimaets interesse å øke norsk eksport av gass til kontinentet?

Aslak Bonde styrer debatten mellom forsker Anne Therese Gullberg, miljøforkjemper Janne Stene, Stortingsrepresentant Nikolai Astrup og direktør for Bayerngas Norge Arne Westeng.

Om panelet:
Aslak Bonde, politisk journalist i Morgenbladet. Erfaren konferansier og debattleder.
Anne Therese Gullberg, seniorforsker i Cicero. Forfatter av Full gass mot fornybarsamfunnet og Towards a renewable society through Norwegian natural gas.
Janne Stene, leder for Renere Energi Norge i Bellona. Forfatter av Gass eller vann til Europa som svar til Ciceros kronikk Viktig gass for Europa.
Arne Westeng, administrerende direktør i Bayerngas Norge. Erfaren bedriftsleder og samfunnsdebattant med 30 års erfaring fra energisektoren.
Nikolai Astrup, stortingsrepresentant og parlamentarisk nestleder for partiet Høyre og 2. nestleder Energi- og miljøkomitéen.

Det blir servert lett frokost.
Påmelding her