Trude Marstein og Ane Farsethås i samtale

bookmark

mandag 27. august 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Skram

Arrangør: Oslo internasjonale litteraturfestival

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Trude Marstein (f. 1973) mottok i 1998 Tarjei Vesaas’ debutantpris for prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme. Senere har hun utgitt romaner, essays og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Hun har i sine bøker lykkes i å avsløre spriket mellom den nærhet, omsorg og kjærlighet vi ønsker skal være mellom mennesker, og alle de trivielle, forbudte og gale følelsene som ligger under overflaten når mennesker møtes. For romanen Gjøre godt fikk hun Kritikerprisen 2006, og i talen til prisvinnerne sa kritikerlagets Margunn Vikingstad at: «Marsteins skarpe blikk og upretensiøse forteljarrøyst er en særskilt kvalitet i den allereie etablerte forfattarskapen hennar.» og at: «Med Gjøre godt» har Trude Marstein skapt stor forteljarkunst.»

Marstein er aktuell med romanen Så mye hadde jeg som har fått flere strålende anmeldelser til nå. Det er en roman om den aldri hvilende lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening – men også om følelsen av at alt glipper, at ingenting kan holdes fast, at man kanskje verken vil eller klarer å høre sammen med noen.

Ane Farsethås (f.1973) er kulturredaktør i Morgenbladet og en av Norges mest markante kritikere. I 2004 ble hun ble kåret til Årets litteraturkritiker av Norsk Kritikerlag og Nordens beste kritiker av tidsskriftet Nordisk Litteratur. Hun har skrevet bøkene Herfra til Virkeligheten. Lesninger i 00-tallets litteratur (2012) og Essensielt, litteraturens og filmens klassikere, sammen med Øyvor Dalan Vik (2005).