Tysk-norsk lesereiseCopyright: Hong Kong Enterprises

Tysk-norsk lesereise

bookmark

onsdag 8. desember 2021, kl. 16:00 til kl. 19:45

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Goethe Institut

Inngang: Gratis

Fra 7. til 9. desember vender Tysk-norsk litteraturfestival tilbake i et litt mindre format. Igjen er aktuelle og kritikerroste, tyskspråklige forfattere invitert til å møte norske forfattere på en lesereise som går fra Tyskland til både Oslo og Bergen.

Forfatterne som setter kurs mot nord, er Abbas Khider, Matthias Jügler, Ursula Poznanski og Judith Schalansky. De skal møte hhv. Simon Stranger, Helene Imislund, Arne Svingen/Line Nagel Ylvisåker og Dag O. Hessen/Marit Eikemo i samtaler i Universitetsaulaen og på Litteraturhuset i Oslo og i Bergen Kunsthall. Direktør for Frankfurter Buchmesse Juergen Boos vil innlede åpningssamtalen mellom Khider og Stranger i Universitetsaulaen 7. desember, og det er Agnes Moxnes som leder samtalen. Erik Fosnes Hansen vil dessuten holde en festtale for å åpne lesereisen og trekke noen linjer tilbake til Tysk-norsk litteraturfestival i 2019 i Litteraturhuset dagen etter. Alle samtaler finner sted på tysk og norsk og blir simultantolket, og samtlige arrangementer er gratis for publikum.

Les mer om programmet

Lesereisen er programmert over samme lest som Tysk-norsk litteraturfestival i 2019, det vil si at profilerte norske forfattere møter og kaster lys over tyskspråklige forfattere. Målet er å skape en dialog mellom det tyske og det norske og gi et utstillingsvindu til tyskspråklig samtidslitteratur. Samtalene vil kretse rundt aktuelle temaer som flukt, klimakrise, krig, ny teknologi, totalitære regimer og oppvekst.