Utdanning i Putins Russland

Utdanning i Putins Russland

bookmark

torsdag 24. november 2022, kl. 09:00 til kl. 13:00

Sal: Skram

Arrangør: Det Europeiske Wergelandsenteret

Inngang: Gratis - Påmelding nødvendig

Siden september har barn i russiske skoler hatt ukentlige visninger av krigsfilmer. Undervisning i såkalte tradisjonelle patriotiske verdier står sentralt i pensum både på skoler og universiteter. Det hele er del av styresmaktenes plan for å dyrke en militarisert og anti-vestlig form for patriotisme som styrker regimet og knebler kritiske stemmer.

Hvordan bruker Kremlin utdanning for å svekke demokratiske verdier, indoktrinere og militarisere samfunnet? Hvordan er det å undervise i en autoritær stat, hvor kritiske stemmer blir stemplet som forrædere? Hva kan den demokratiske diasporaen gjøre for å forsvare demokratiske verdier gjennom utdanning?

Det Europeiske Wergelandsenteret inviterer deg til å diskutere dette med oss og norske og russiske eksperter. Seminaret blir avholdt på engelsk med simultanoversettelse til russisk.

Om arrangøren:

Det Europeiske Wergelandsenteret fremmer utdanning som en viktig vei til demokrati og menneskerettigheter i Norge og Europa.  Vi er et ressurssenter for Europarådets medlemsstater innen utdanning og demokrati, og er opprettet av Europarådet og den norske staten.

Det Europeiske Wergelandsenteret er en møteplass for mennesker som jobber med forskning, informasjon, opplæring og videreutdanning på tvers av land, kulturer og politiske systemer. Vår ambisjon er å styrke menneskerettigheter og demokratisk medborgerskap gjennom utdanning.

 

Arrangementet skal også strømmes direkte på Facebook