Utdeling av Ingrid Aunes Minnepris

Utdeling av Ingrid Aunes Minnepris

bookmark

mandag 19. oktober 2020, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Stiftelsen Ingrid Aunes Minnefond

Inngang: Gratisbillett

I 2020 deles Ingrid Aunes Minnepris ut for første gang. Velkommen til prisutdeling og foredrag fra prisvinnerne!

Svært mange sterke kandidater ble nominert, og styret har besluttet at det blir delt ut to priser i år. Prisene tildeles forsker Kjølv Egeland og journalist Maren Sæbø.

NB: På grunn av smittevern vil det være begrenset antall plasser. Billettlenke for å hente ut gratisbilletter kommer. Arrangementet vil i tillegg bli strømmet. Alle som ønsker å være med, enten fysisk eller digitalt, melder seg som interesserte i dette arrangementet.

Utenriksjournalist Maren Sæbø, en av årets to vinnere har i sitt arbeid hatt særlig fokus på å formidle årsakssammenhenger og menneskers historier fra det afrikanske kontinent.

“I ei tid hvor det er lett å bli nærsynt, ville Ingrid minnet oss om å løfte blikket. Hun visste at de utfordringene vi møtte hjemme, også var en del av utfordringene andre steder. Om du bor i Malvik, Oslo eller Juba. Dette utsynet møter ikke alltid vi journalister i korridorene hos Forsvars- eller Utenriksdepartementet, og svært sjelden fremmet med så mye engasjement”, sier Sæbø.

Den andre vinneren, forsker Kjølv Egeland, er postdoktor ved Senter for internasjonale studier på Sciences Po i Paris og har sett på Norges rolle i arbeidet for å forby atomvåpen.

“Det er stort for meg å få denne prisen. Jeg er glad for at komiteen og Stiftelsen Ingrid Aunes minnefond har valgt å sette fokus på kjernefysisk nedrustning. I en tid preget av opprustning og sabelrasling, er vi nødt til å spørre oss hva vi kan lære av historien og hvordan vi kan bli en del av løsningen”, sier Egeland.

Prisen deles ut på Ingrids bursdag 19. oktober. I tillegg til at Sæbø og Egeland holder hvert sitt. vinnerforedrag vil det også bli kulturelle innslag fra en artist Ingrid satte pris på.

Velkommen!

Arrangementet blir strømmet her.