ValgvakeFoto: Ranjit Bhaskar / Al Jazeera via Creative Commons

Valgvake

bookmark

Verdens største demokrati har stemt! Hva ble resultatet og hva betyr det?

torsdag 23. mai 2019, kl. 16:00 til kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Asianettverket, India-studier ved UiO, Institutt for statsvitenskap ved UiO, Asiapunkt og Norway India Chamber of Commerce & Industry (NICCI)

Inngang: Gratis

Hvert sjette menneske på jorden er en inder. De siste fem årene har de vært styrt av hindunasjonalister og deres sterke leder, Narendra Modi. Nå er det valg.

Mot dem står siste generasjon i det politiske familiedynastiet Nehru-Gandhi og forsøker å tekke velgere på en velferdspolitisk plattform. Andre svært ulike politiske ledere og partier forsøker ut ulike allianser og appeller.

Og hva påvirker velgeren? Utenrikspolitikk og Kashmir? Velferd og økonomisk vekst? Regionale motsetninger og identiteter? Troverdige ledere, sterke ledere, sterke institusjoner?

Torsdag den 23. mai blir resultatet kjent.

Hva vil det bety for India de neste fem årene? Hva sier resultatet om spenninger i samfunnet, hvilket rom er det for stabilitet om en økonomisk politikk, om utenrikspolitikk, og går landet i retning sterkere sterke menn og kraftfull nasjonalisme eller er valgresultatet et uttrykk for et meningsmangfold og sekularisme?

All-star panel. Et panel av Norges fremste forskere på indisk politikk vil analysere resultatet.
Francesca R. Jensenius
Kenneth Bo Nielsen
Kathinka Frøystad
Lars Tore Flåten
Moderator: Arild Engelsen Ruud

Alle er velkomne til å lytte og bidra!

Arrangementet foregår på engelsk.