Vår historie 2Foto: Oda Berby

Vår historie

bookmark

Maja Lunde og Simon Stranger

onsdag 26. oktober 2022, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Student 70,-Ordinær 100,-

Med høstens roman Drømmen om et tre fullfører Maja Lunde sin omfattende klimakvartett. En begivenhet i den norsk bokhistorie. Fire bøker med tettvevde fortellinger om menneskeskjebner mot et bakteppe av global oppvarming og artsutryddelse.

Bienes historie fra 2015 var Maja Lundes første roman for voksne. Den flerstemte romanen ble en eventyrlig suksess som gjorde at Lunde til en forfatter av internasjonalt kaliber. Med de påfølgende utgivelsene Blå og Przewalskis hest befestet hun denne posisjonen.

Lundes litteratur og klimakampen går hånd i hånd. Kokhete somre og ekstremvær er en påminnelse om at Lundes spennende og kunnskapsrike fiksjonsfortellinger ligger tettere på virkeligheten en noen av oss ønsker å ta innover oss. Lunde skriver fram karakterer fra 1600-tallet, fra fremtiden og likevel kjennes de samtidige. Fascinasjon og grundig research forvandles til fortellinger og litteratur.

Maja Lunde har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap og klimakvartetten spesielt. Hennes bidrag til klimakampen gjennom litteraturen vil blir stående. I Drømmen om et tre knytter hun igjen fortid og fremtid sammen. Har mennesket sviktet naturen, og dermed seg selv?

For å snakke med Maja Lunde om hennes storverk kommer forfatter Simon Stranger.