VÅRFEST 2023 1

VårFEST’23

bookmark

Lansering av festival og paneldebatt

onsdag 30. august 2023, kl. 18:30 til kl. 20:30

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: VoxLAB

Inngang: Gratis - ingen påmelding

VÅRFEST 2023 – Crossing Borders – International Festival of New Works for Voice 30.08 – 02.09

Velkommen til lanseringen av VårFEST 2023 – «Crossing Borders»!

Lær mer om årets program! VårFEST 2023 har et spennende program med internasjonalt anerkjente komponister og musikere, med eksperimentell utforskning av vokalrepertoar og musikkteater.

På åpningsdagen får vi velkomstdrikk, vi får årets program, i tillegg til mulighet for å vinne trekningen av festivalpass. Etter presentasjon av programmet blir det diskusjonspanel som tar for seg improvisasjonens historie: “50 Years of Improvising – The improvisation scene in “Norway-US-Netherlands-Hungary-Iran”. 

Her møter vi internasjonalt anerkjente komponister og improvisatorer som har innovert i flere tiår, og yngre artister, som sammen deler innsikt i utviklingen fra 1970-tallet til i dag.

 

Panelet ledes av Bjørnar Habbestad, kunstnerisk leder av nyMusikk, en landsomfattende helårsarrangør og organisasjon for samtidsmusikk.

Peter Van Bergen fra Nederland, regissør, komponist, og multi-instrumentalist improvisator, grunnlegger av studio LOOS, som har spilt med blant andre Evan Parker og Cecil Taylor.

Miguel Frasconi fra New York, grunnlegger av The Glass Orchestra, komponist og improvisator, som har jobbet med John Cage og Merce Cunningham.

Kristin Norderval, komponist og sanger fra USA og Norge, styreleder i VoxLAB, fremførte og spilte inn verk av og sammen med komponister som Philip Glass, John Cage og Pauline Oliveros.

Gregory Vajda, komponist og dirigent fra Ungarn, bl.a. Musikksjef og dirigent for Huntsville Symphony Orchestra.

Anna Molnár, ungarsk mezzosopran og utøver av samtidsmusikk, barokkmusikk, opera og løgn-repertoar.

Idin Samimi Mofakham, Oslo-basert iransk komponist/utøver, medgründer og kunstnerisk leder av Spectro Center for New Music siden 2013, sammen med den polske komponisten og dirigenten Martyna Kosecka.

Torgrim Sollid, en norsk autodidakt folkemusiker, komponist og jazzmusiker (trompet, slagverk), kjent for å kombinere folkemusikk med jazz.

 

Program:

18:30 Velkomstdrikk, snacks og utdeling av lodd for festivalpass

18:45 Presentasjon av programmet med kunstnerisk leder Kristin Norderval

19:00 Diskusjonspanel: “50 Years of Improvising – The improvisation scene in “NO-US-NL-HU-IR”.

20:00 Trekning av festivalpassvinner og mingle

 

HVA ER VÅRFEST?

VårFEST er en internasjonal festival for nye verk for stemme. VårFEST startet i 2019 og har blitt arrangert i Oslo over tre til fire dager hvert år siden. Innholdet er i hovedsak et nytt vokalrepertoar utviklet av komponister som jobber med eksperimentelt vokaluttrykk. Vårt tema i år er “Crossing Borders”, hvor vi fokuserer på å skape en åpen musikalsk opplevelse som er relevant for alle. Vi åpner for marginaliserte stemmer og fremmer kraftige endringer og frihetskamp i lys av en eksistensiell miljøkrise. I årets festival vil vi oppleve anerkjente og nye komponister og improvisatorer som representerer ulike generasjoner, nasjonaliteter og tradisjoner. Det alle har til felles er at de skaper fellesskap og fremmer kreativitet.

 

Støttet av:

Oslo kommune

Norsk Komponistforening

Komponistenes Vederlagsfond

Det norske komponistfond

Ungarns ambassade i Oslo

Kunsthøgskolen i Oslo (KhiO)

Kulturdirektoratet