Veiens visdom - om japanske vandrepoeter

Veiens visdom – om japanske vandrepoeter

bookmark

Bokpresentasjon med Notto R. Thelle

torsdag 4. mai 2023, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Verbum Forlag og Areopagos

Inngang: Gratis - ingen påmelding

Forfatter Notto R. Thelle presenterer boka: «Veiens visdom og vandringens poesi – fire japanske vandrepoeter».

«Vandrepoetene befant seg i et stort kosmos som er i kontinuerlig bevegelse: sol og måne, klodenes og stjernenes vandringer som former livets rytme med dag og natt, månefaser med flo og fjære, og årstidenes skiftninger. Mennesket må finne sin plass i naturens evige kretsløp.» (Notto R. Thelle)

Gjendikter og forfatter Notto R. Thelle har arbeidet med de japanske vandrepoetene siden 1970-tallet. Med bakgrunn som teolog, religionshistoriker og japanolog har han en usedvanlig tilgang til vandrepoetenes verden. I de biografiske tekstene som ledsager diktene, åpner og formidler han denne verdenen for ukjente lesere.

Velkommen til en japansk aften på Litteraturhuset i Oslo – der vi får nyte japansk dikterkunst, fascinerende livsvisdom og en tverreligiøs samtale mellom teologen, oversetteren og buddhisten. Japansk-inspirert fløytesolo setter stemningen for kvelden på ekte zen-vis.

Program:

– Intro til boka med Notto R. Thelle og Ann Jeanette Søndbø Ekberg.
– Panelsamtale med forfatter og professor emeritus i teologi, Notto R. Thelle, oversetter Magne Tørring og generalsekretær i Buddhistforbundet, Egil Lothe.
– Samtaleleder: ansvarlig for dialog og diakoni i Areopagos, Ann Jeanette Søndbø Ekberg.
– Musikkinnslag ved Linn Annett Ernø, fløytesolo: «Kikimashita» (Pia Møller Johansen, f. 1988).
– Opplesning ved skuespiller Anderz Eide.