Verdens beste land – hvordan få det til å vare?

bookmark

Velkommen til workshop i Integralt Forum!

mandag 21. oktober 2013, kl. 18:30

Sal: Kverneland

Arrangør: Integralt forum

Inngang: Billett

Norge blir stadig kåret til ”verdens beste land” å bo i. Amerikanske evolusjonsbiologer holder i disse dager på med et forskningsprosjekt for å finne ut hva andre land kan lære av Norge (Morgenblandet nr. 39). I følge disse forskerne er Norge et stjerneeksempel på vellykket kulturell evolusjon. Evolution Instiute i USA og Universitet i Oslo hadde i forrige uke en todagers workshop på Litteraturhuset om emnet; Livskvalitet og evolusjon: Kan andre land lære av Norge?, med oppsummering for publikum samme sted sist lørdag 12/10.

Ifølge de amerikanske evolusjonsbiologene er imidlertid ikke nordmenn selv særlig bevisste på hvorfor vår samfunnsmodell er så vellykket, og de ber oss, med utgangspunkt bl.a. i valgresultatet nylig, om å passe på at vi ikke mister det vi har.

Vi tar oppfordringen om bevisstgjøring på alvor og sender noen viktige spørsmål videre til alle gode tenkere og integralere der ute:
· Hva gjør vi riktig, hvordan kan vi gjøre mer av det som fungerer godt, og hva må vi for all del ikke miste?
· Hvordan ivareta det beste i vår egen kultur i møte med globaliseringen, og hva skal til for å bære det over alle politiske avgrunner?
· Har vi noen nasjonale komplekser/ traumer / begrensende ideer som holder oss nede?
· Sist, men ikke minst: Hva kan være den nye, norske fortellingen å ta med inn i fremtiden?

Innledere er Arild Ydersbond og Ingun Bjerke Nikolic fra Integralt Forum.

For dem som ikke kjenner til Spiral Dynamics som rammeverk og kulturell ”evolusjonsmodell”, kjører vi et kort forkurs klokka 18, slik at alle har et visst innblikk i sjargong og teorigrunnlag før vi starter.

Velkommen!