Viten på lørdag

bookmark

Selvhjelp og selvdiagnostisering. Vet vi hva vi gjør?

lørdag 1. april 2017, kl. 13:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiO

Inngang: Gratis

Viten på lørdag er en rekke populærvitenskapelige seminarer, som er åpent for alle og fullstendig gratis. En god deal, kaller vi det. Dette er en ypperlig måte å få med seg litt ny kunnskap på. Seminaret er satt sammen for deg som synes helse, samfunn og samspillet mellom pasienter og helsevesenet er spennende – enkelt og greit.

Innlegg:

Når pasienten blir sin egen lege.

Jo mer selvhjulpen jo bedre-  eller har det gått for langt?

Av Wasim Zahid.

Wasim Zahid er lege, kardiolog og har doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Han er særlig kjent som twitterlegen og er en høyt profilert spaltist, debattant og forfatter.  Wasim Zahid var med i TV-serien «Hva feiler det deg?» på NRK, der et lag av legfolk konkurrerte med et lag av leger om å sette riktig diagnose på utvalgte pasienter.  Wasim har blant annet skrevet bøkene  «På liv og død: en leges bekjennelser» og  «Hemmeligheten slik lever du godt – lenge»

 

Grubler du for mye? 

Er det en sammenheng mellom grubling og bekymring og hvordan vi har det? Henger grubling og bekymring sammen med hvordan vi bruker oppmerksomheten vår? Og hva er tanker om tanker?

Av Sverre Urnes Johnson

Sverre Urnes Johnson er stipendiat ved Psykologisk institutt ved  Universitetet i Oslo og Modum Bad. Han er dobbeltkompetansestipendiat i klinisk psykologi og forsker på behandling av sammensatte angstlidelser. 

 

Ennå ikke syk – Den bekymrede friske 

I dagens samfunn handler medisin og helse i økende grad om å forsikre seg om å ikke bli syk i fremtiden. Både leger og pasienter er opptatt av å unngå risiko. Bekymrer vi på oss sykdom?

Av Anne Helene Kveim Lie  

Anne Helene Kveim Lie er førsteamanuensis ved Avdeling for sanfunnsmedisin og global helse ved Universitetet i Oslo. Hun er utdannet lege og idèhistoriker og er særlig opptatt av hvordan sykdommer, medisinske praksiser og medisinsk teknologi kommer til.

 

Ordstyrer: Fanny Duckert, professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Arrangør: Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet, ved Universitetet i Oslo

Lenke til hele arrangementet finner du her.