Vitenskap og åndelig praksisFoto: Hanna-Katrina Jedrosz

Vitenskap og åndelig praksis

bookmark

Boklansering med Rupert Sheldrake

tirsdag 23. oktober 2018, kl. 18:30 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Flux forlag

Inngang: 250,- (kun forhåndssalg)

OBS: Dette arrangementet krever forhåndskjøpt billett, ingen salg i døren.

Hvordan kan åndelig praksis påvirke kroppen og sinnet vårt, og hvilken betydning har religion i søken om lykke? Kan man praktisere religiøse ritualer selv om man ikke er troende, og hvilke fordeler kan vi i så fall oppleve?

Den britiske forfatteren og biologen Dr. Rupert Sheldrake kommer til Litteraturhuset, tirsdag 23. Oktober, i anledning lanseringen av sin nye bok “Vitenskap og Åndelig Praksis”.

I boken argumenterer Sheldrake for at et liv med åndelig og religiøs praksis har en vitenskapelig bevist positiv effekt på kropp og sinn. Han viser gjennom å underbygge med nylig forskning at 7 øvelser som ligger som basis i alle de store verdens-religionene, og som øker i popularitet i et moderne samfunn uavhengig av religion, resulterer i mennesker som er lykkeligere og er vitenskapelig bevist at kan hjelpe mot depresjon, søvnløshet, høyt blodtrykk, etc. Disse 7 øvelsene er:

• Meditasjon
• Takknemlighet
• Knytte bånd til naturen
• Relatere til plantelivet
• Ritualer
• Synging og messesang
• Pilegrimsreiser og hellige steder

Dr. Rupert Sheldrake har skrevet 10 bøker og 80 vitenskapelige artikler. Bøkene er oversatt til en rekke språk og har oppnådd høye salgstall. Han er verdensledende på sitt fagfelt, men også omstridt, da han ofte rokker ved vedtatte sannheter. Hans nye bok er ingen unntak og tar for seg hvordan religion og vitenskap kan og bør gå hånd i hånd.

”Sheldrake vil bli sett på som en profet.” – The Sunday Times

”Rupert Sheldrake gjør vitenskapen, menneskeheten og verden generelt en betraktelig tjeneste.”- The Independent

I kampen om radikal sekularisme, har vi mistet fokus på viktige verdier?

Arrangementet foregår på engelsk.