Vitnesbyrd fra PolenFoto: Nr. 1 fra venstre, Jette Christensen: Foto: Marte Vike Arnesen Nr. 1 fra høyre, Bård Larsen: Foto CF-Wesenberg

Vitnesbyrd fra Polen

bookmark

Lansering av boken Lov og rettferdighet! - Slik lærte jeg å elske det autoritære av Marek Zagrobelny

mandag 15. november 2021, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Civita - Den liberale tankesmien og Frekk forlag

Inngang: Gratis - Påmelding

Civita og Frekk forlag lanserer boken Lov og rettferdighet! – Slik lærte jeg å elske det autoritære av Marek Zagrobelny.

Marek Zagrobelny arbeidet aktivt for den politikken som føres i Polen. Han skriver om sitt liv som en ung mann fra en politisk engasjert familie, som føler seg tiltrukket av politiske organisasjoner på ytre høyre fløy. Han arbeider dag og natt og bidrar til suksessen til bevegelsene. Etter mange år begynner han å tvile på sitt politiske ståsted. Han sier farvel til hjemlandet sitt og flytter til Norge.

Lov og Rettferdighet kan leses som en advarsel, men også som et vitnesbyrd. Det er en fortelling fra innsiden om hvordan den ny-autoritære bølgen opererer og hvilke forestillinger som driver det målrettede angrepet på demokratiske institusjoner.

Boken lanseres på Litteraturhuset, Berner-kjelleren, den 15. november klokken 18.00.

I panelet sitter Ingrid Brekke, journalist i Aftenposten og forfatter av boken Polen. Aske og diamanter. Jette Christensen, tidligere stortingsrepresentant (Ap) og medlem av utenriks- og forsvarskomiteen, Europarådet og statsviter med særlig oppmerksomhet til Polen. Marek Zagrobelny, forfatter og Bård Larsen, historiker i Civita.

Møteleder, Mathilde Fasting, Civita.