Karsk med Drammens Bukowski

Voldens politikk

bookmark

Jan Guillou og Simen Ekern

onsdag 21. november 2018, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

Oppdatert tirsdag 29. januar 2019, kl. 11:11

11:11

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Jan Guillou er en av Sveriges mestselgende forfattere, særlig kjent for sine spionromaner om Hamilton, men også for sine historiske romaner om korsfareren Arn.

De siste årene har Guillou gått i gang med det han omtaler som sitt mest ambisiøse litterære prosjekt noensinne: I sitt bredt anlagte romanverk, som så langt teller åtte bøker, skildrer han de tre brødrene Oscar, Sverre og Lauritz og deres etterkommere gjennom hele det 20. århundret. Alle de tre brødrene blir etter hvert ingeniører og jernbane- og brobyggere. Parallelt portretteres Europas moderne historie og et av de blodigste århundrene i menneskehetens historie.

I årets roman, De som dreper drømmer, sover aldri (oversatt av Bodil Engen), har vi kommet fram til det tiåret da Guillou selv ble politisk aktiv: 70-tallet. Sentralt i handlingen står dette tiårets politiske radikalisering og vold.

Simen Ekern er forfatter og journalist og har blant annet skrevet om italienske Brigate Rosse, en venstreradikal gruppering som sto bak drapet på den tidligere italienske statsministeren Aldo Moro. På Litteraturhuset snakker Ekern med Jan Guillou om voldelig politikk, men også om familiebånd og et Europa i endring.