Wallanders verden

bookmark

Med Henning Mankell

onsdag 30. januar 2013, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Hurra for Kurt Wallander! Den store svenske krimhelten feirer tjue år i Norge, og det er duket for en skikkelig bursdagsfest.

Henning Mankell er blant Sveriges internasjonalt mest leste forfattere. Bøkene, som gjerne betegnes som politisk kvalitetskrim, har samlet solgt over førti milioner eksemplarer, og de er oversatt til mer enn førti språk. I 2012 fikk Mankell også Rivertonklubbens internasjonale ærespris, og i sitt første besøk på Litteraturhuset forteller han om sin spreke litterære suksess.

Krimforfatteren og politimannen Jørn Lier Horst er en av dem som har et nært forhold til Mankells romanfigur. I sin bursdagshilsen ser han nærmere på Wallander som etterforsker. Deretter blir det et møte med Wallanders skaper, som snakker med Tom Egeland, og sist men ikke minst blir det film. Wallander-filmen Den orolige mannen har nettopp hatt premiere i Sverige, og kommer ikke til å vises på norske kinoer. Litteraturhuset og SF Norge kan nå tilby en eksklusiv visning til de hundre første som henter gratisbillett i døra fra halv sju. Filmen vises 21.00.