Wind of change

bookmark

Hvordan klimaendringene påvirker livene til en kenyansk familie

fredag 14. oktober 2011, kl. 16:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Blå oktober kampanjen og Film fra Sør

Inngang: Gratis

Filmen handler om en familie i Kenya som lever av jordbruk, og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. I 2011 opplever Øst-Afrika den verste tørken på 50 år. Filmen gir tørken et menneskelig ansikt og viser en mann og en familie som kjemper i kampen mot globale og lokale menneskeskapte klimaendringer. Dokumentaren gir et godt innblikk i hvilke utfordringer Kisilu Musya og hans familie møter når sesong for regn, sol og vind er i endring, og ulike måter de prøver å tilpasse seg dette på. Filmen er resultatet av et samarbeid mellom Spire og filmgruppa Sør i fokus. Regissør, Julia Dahr, vil selv være tilstede og introdusere filmen.

 

Etter filmen, som varer i 45 minutter, vil det bli innlegg fra Spire om klimasårbarhet og tilpasningsstrategier.

”Det er vår tids største urett at de som gjorde minst for å endre klimaet blir først og hardest rammet, og vi som har forsøplet atmosfæren verst blir sist og minst rammet. “Wind of Change” viser frontlinjene i kampen mot klimaendringene. Julia Dahr lar oss få se på nært hold hvordan en fattig og sårbar bondefamilie i Kenya rammes av tørke og flom. For dem er klimaendringene et spørsmål om liv eller død. Wind of Change bør bli en vekker for oss alle.”

Jan Egeland,
Undergeneralsekretær i FN for humanitære saker, 2003-06 og leder for FNs ekspertgruppe for globale klimatjenster 2009-10.

 

Billetter til Parkteatret og Litteraturhuset selges i døra 30 min. før forestilling, kun kontant betaling. På festivalens egne servicestands i 2. etasje på Filmens Hus kan man mellom 12:00 og 21:00 forhåndskjøpe billetter til filmvisninger på Litteraturhuset og Parkteatret under festivalen 6. – 16. oktober, kun kontant betaling. Det selges også billetter på samme stand mandag 3. – onsdag 5. mellom 15:00 og 17:00.