Women’s Leadership in Peace and Conflict

bookmark

Stories from Kenya, Somalia and Afghanistan

torsdag 8. desember 2011, kl. 09:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Care og Flyktningehjelpen

Inngang: Gratis

I anledning årets fredspris inviterer CARE og Flyktninghjelpen til seminar om kvinner og politisk deltakelse.

Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkol Karman fikk i år Nobels fredspris for sin innsats for kvinners rettigheter og at kvinner skal kunne delta i fredsprosesser. To dager før prisen deles ut setter vi søkelyset på kvinners politiske deltakelse i Kenya, Somalia og Afghanistan.

Hva betyr årets fredspris for kvinnebevegelsene i disse tre landene? Hva er de største hindringene for at kvinner skal kunne delta i politikk og bruke sin ytringsfrihet? Hvorfor er det viktig er at kvinner deltar i fredsprosesser? Kom på seminar og møt disse tre modige aktivistene:

•Martha Karua fra Kenya: Politiker og presidentkandidat, advokat og tidligere justisminister. Forkjemper for kvinners rettigheter og demokrati.
•Asha Ahmed Abdalla fra Somalia: Politiker i det nasjonale overgangsparlamentet, høylytt kritiker av sin egen regjerings mangel på demokrati og åpenhet.
•Wazhma Frogh fra Afghanistan: Aktivist og menneskerettighetsforkjemper, medlem av paraplyorganisasjonen Afghan Women’s Network. Har reist rundt i Afghanistan og slåss for kvinners rettigheter siden hun var 17 år gammel. Les mer om hennes utrettelige kamp på hennes egen blogg.

Mer informasjon og endelig program legges ut på www.care.no .

Hjertelig velkommen til et møte med kvinner som forandrer verden!

Seminaret støttes av stiftelsen Fritt Ord.
 

Nettsider til arrangører: Care og Flyktningehjelpen