Å huske framoverFoto: Marion Ettlinger, bearbeidet av Gladesigner.

Å huske framover

bookmark

Siri Hustvedt og Linn Ullmann

onsdag 12. juni 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Utsolgt / Fullt

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Hvor mange andre mennesker, hendelser, samtaler og beretninger om døde foreldre har jeg glemt? Hvor mange Wandaer finnes det? Hundrevis, vil jeg tro.

S.H. var tidlig i tjueårene da hun flyttet til New York for å skrive et års tid. Her møter hun Wanda, drives til vanvidd av naboen som resiterer «jeg er så trist» i timevis hver kveld, og skriver både dagbok og fiksjon i en notatbok. Alt dette er glemt. Til den dagen førti år seinere da notatboka plutselig dukker opp igjen i forbindelse med at moren hennes skal flyttes til en mindre leilighet.

Siri Hustvedt er aktuell med romanen Memories of the Future, som i Bodil Engens norske oversettelse har fått tittelen Minner om fremtiden. Her går hovedpersonen, den voksne og veletablerte forfatteren S.H., i dialog med tjueåringen S.H., hennes refleksjoner, tekster, opplevelser.

For sin forrige roman, Denne flammende verden, ble Siri Hustvedt nominert til den høythengende Man Booker-prisen. Hun har også etablert seg som en kapasitet innen nevrovitenskap og psykiatri, kunnskap som stadig gjør seg gjeldende i tekster og essayer hun skriver.

Hva glemmer vi, og hva kan minner brukes til? Linn Ullmann er blant forfatterne som har fulgt Hustvedts forfatterskap tett, og i sin siste bok De urolige tematiserer også hun fortiden og hvordan vi husker. Nå møtes de to til samtale.

Arrangementet foregår på engelsk.