«All tea, all shade»

Om RuPaul’s Drag Race

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Om RuPaul’s Drag Race

Reality-serien RuPaul’s Drag Race har bidratt stort til at drag har blitt kjent og tatt på alvor som kunstform. Serien har vunnet over 30 priser, fått en rekke spin off-serier både i USA og internasjonalt, og hyller drag som protest, motkultur og frihet.

Samtidig er det store problemer med serien, som har gitt uttrykk for både rasisme, misogyni, transfobi og kroppshets. Det er amerikansk drama på sitt mest intense, hvor hver queen må slåss for seg selv, og med et tidvis giftig miljø i fanbasen. Ikke minst har serien fått kritikk for å ikke egentlig jobbe for drag-kulturen, men for å støtte under det kapitalistiske prosjektet til skaper og programleder RuPaul Charles. Så hvorfor er serien fortsatt så populær?

Remi Johansen Hovda er dramapedagog og en av drifterne av Open drag stage, også kjent under alter egoet Nabi Yeon Geisha. Morten Rudå er skuespiller og teaterpedagog, var med å skape Great Garlic Girls i 1981, og opererte i mange år som dragqueenen Tootsie Knutsen. Brita Møystad Engseth er filmkritiker og programleder, blant annet kjent fra Filmredaksjonen på NRK, Big brother og podkasten Popcorn uten nåde. Robin Frøyen, fra podkasten Lobbyen, skal lede oss gjennom denne samtalen om serien mange har et hat-elsk-forhold til.

Etter samtalen blir det minishow med Open drag stage, som skal vise noe av det som rører seg i det norske dragmiljøet i dag.

Litteraturhuset Wergeland Gratisbilletter legges ut 1. juni kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/all_tea_all_shade_om_rupauls_drag_race skeiv litteratur

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!