«Du er Du på jordens HJERTE»Foto: Gjermund Haug

«Du er Du på jordens HJERTE»

bookmark

Billedkunstner Kari Elisabeth Haug forteller om sin siste temautstilling

tirsdag 9. april 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Kari Elisabeth Haug

Inngang: Gratis

Livsgåter og annerledeshet blir sentrale begreper når maler Kari Elisabeth Haug utdyper tematikken i sin nye utstilling som åpner i Galleri Holmsbustuene 6. april. Temautstillingen er inspirert av Tarjei Vesaas roman Fuglane og verker av Arne Nordheim.

Min kunst gjenspeiler min reise, gjennom erfaringer og det å være til, en søken etter svar på eksistensielle spørsmål og problemstillinger.

Det moderne samfunnet utfordrer oss, på hvem vi er, hvem vi burde være og på hvilken rolle og plass vi har og inntar i den nye samfunnsmodellen. Og jeg utfordrer deg; kan min kunst pirre deg til undring og refleksjon i ditt liv? Kan jeg med mine temaer invitere deg til å være med på en indre psykologisk reise?

Forfatteren Tarjei Vesaas og romanen «Fuglane» setter fokus på og skildrer mye av det jeg er opptatt av og ønsker å berøre i kunsten min. Og jeg kjenner meg godt igjen i komponisten Arne Nordheims søken, en rastløshet i våre sjeler etter å finne «stillhet» og sannhet. «Der inne lever et liv som er uoppdaget,» sa han, og jeg henger meg på. Vi må forstå vår egen eksistens i et stort og skremmende hele.

På Litteraturhuset denne kvelden forteller Kari Elisabeth Haug om inspirasjonen som ligger bakenfor temaet, og om hvorfor hun lar seg inspirere av en litterær klassiker og elektronisk, klassisk musikk.

Salgsutstillingen «Du er Du på jordens HJERTE» åpner i Holmsbustuene, Hurum, lørdag 6.april. Lørdag 13. april kl. 10.00 inviteres til «Kunstnerisk gjestebud» hvor hun forteller om og viser til bildene i utstillingen.

Mer informasjon om Haugs kunst kan du finne på www.kariart.net og følg henne gjerne på sosiale medier.

Velkommen.