Etter katastrofen 3

Etter katastrofen

bookmark

James Noël i samtale med Demian Vitanza

onsdag 27. oktober 2021, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Avlyst

Arrangementet må dessverre avlyses grunnet uforutsette omstendigheter. Vi håper å kunne gjennomføre det på et senere tidspunkt. Billettkjøpere blir kontaktet for refusjon.

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Om byens hjerte er knust, så har det ikke sluttet å slå. Knust stein, knust mur, knuste tak, knuste vegger. Byens hjerte er knust. Det er første gang byen erfarer noe så grovt og grusomt, erfarer kvass død, støpt rett i betong.

Haitiske James Noël har skrevet over et dusin diktsamlinger, og er en av Haitis og det fransktalende Karibias mest kjente og anerkjente poeter. Nå er han tilgjengelig på norsk for første gang, med romanen Vakre vidunder (på fransk Belle merveille, til norsk ved Synneve Sundby). Med et sitrende poetisk språk  retter den seg i stor grad mot de veldedige organisasjonenes inntog og korrupsjon i Haiti etter jordskjelvet i 2010, og uhellene som fulgte.

Men romanen viser også frem et Haiti som yrer av liv, humor og farger. Med Vakre vidunder bryter Noël med de tradisjonelt bleke fortellingene fra regionens virkelighet. Som det står i romanen: «Når man har overlevd en tragedie, kan man for helvete gjøre livet til et yrke! Alvorlig talt, livet er verdens eldste yrke».

I samtale med Noël er forfatter og dramatiker Demian Vitanza. Han har utgitt flere romaner, blant dem Dette livet eller det neste (2017), hvor borgerkrigen i Syria er et bakteppe for handlingen. De to møtes til samtale om Vakre vidunder og skjønnlitteraturens evne til å skildre politiske katastrofer. Få med deg et stykke underkjent verdenslitteratur, med en forfatter på norgesbesøk for første gang!

Samtalen vil foregå på fransk og norsk, med hjelp av tolk.