Hjemmefrontens BarnFoto: Ensemble (Anne-Sylvie Bonnet) Lovise Angen Krogstad (Erlend Michael Sæverud)

Hjemmefrontens Barn

bookmark

Historier om oppvekstvold og kunstens kraft

torsdag 19. oktober 2023, kl. 19:00 til kl. 21:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Lovise AK

Inngang: Ordinær: 325,- Honnør: 275,-

En musikalsk forestilling med artist og psykolog Lovise AK & Co. Ettersnakk med forfatter og psykolog Per Are Løkke

“Barnetrinn i et minefelt, et barnesinn holder pusten.. og livet på vent”  

                        – fra Headbanging på dagtid

Kunstprosjektet “Hjemmefrontens Barn” er inspirert av nyere traumeforskning som viser at erfaringer fra krig og fra en voldelig oppvekst kan gi noen av de samme psykiske følger. Et hjem preget av vold og ulike former for overgrep kan oppleves som å leve i en usynlig krigssone. Man går i konstant beredskap og mange sliter med alvorlige og langvarige ettervirkninger.

Gjennom sitt arbeid som psykologspesialist i voksenpsykologi har Lovise hørt mange historier om oppvekstvold. Historier og heltefortellinger fra stemmer som ofte ikke blir hørt, som ikke har nådd frem i hjelpeapparatet eller i det offentlige rom.  Hennes første album “Tapre Barn” forteller noen av disse historiene.

Lovise har erfart hvordan kunst og ulike kreative uttrykk er gode verktøy innen psykisk helsevern; i opplysningsarbeid, i undervisning og i det terapeutiske arbeidet. Informasjon om sårbare tema kan slik erfares og sanses på en måte som faglitteratur og akademisk analyse ikke alltid kan romme.

Forestillingen  arrangeres i anledning Lovise AK´s andre albumslipp i prosjektet “Hjemmefrontens Barn”. Med seg på scenen har hun band, en skuespiller og en billedkunstner. Vi får høre tekst og musikk fra begge album samt se musikkvideoer og oppleve billedkunst inspirert av Lovise AK´s tekster.

 

Etter forestillingen blir det en ettersnakk  med Lovise AK og Per Are Løkke.

Løkke er forfatter og psykolog med spesialisering i barne- og ungdomspsykologi. Han er nå aktuell med boka “Håndbok for ungdom med vanskelige foreldre”.

 

Medvirkende:

Lovise AK, vokal

Preben Olram bass, vokal

Marius Melleby, gitar, vokal

Helge Nysted, piano

Jonathan “Nona” Simprosn, trommer

Sonja Bunes, billedkunstner

Hilde Hannah Buvik, skuespiller og kunstnerisk veileder

 

Lovise Angen Krogstad / Lovise AK 

Hjemmefrontens Barn 4
Foto: Erlend Michael Sæverud

Lovise Angen Krogstad har artistnavnet Lovise AK. Hun er utdannet psykolog med spesialisering i klinisk voksenpsykologi med fordypning i traumer. Hun er også sosialantropolog og opptatt av hvordan kontekst og levekår preger vår helse. Lovise har lang erfaring fra egen psykologpraksis og fra ulike deler av hjelpeapparatet; skolehelsetjenesten, DPS, RVTS Øst, Kirkens Bymisjon, gatenære prosjekt og Oslo fengsel.

www.loviseak.no   Historiene vi ikke ser (ekmagasinet.no)

 

Per Are Løkke 

Hjemmefrontens Barn 3

Per Are Løkke er forfatter og psykolog med spesialisering i barne-og ungdomspsykologi. Han jobber i egen praksis med driftsavtale tilknyttet Helse Sør-Øst. Løkke har gitt ut flere bøker,  “Ungdommens transformasjoner – Ni essays om å forstå ungdomsfasen”, “Farsrevolusjonen”  og er nå aktuell med boka “Håndbok til ungdom med vanskelige foreldre”. Løkke har skrevet mange essay og artikler relatert til tema som psykiske lidelser, ungdom, kjønn, språk, kunnskap og psykoanalyse. Han er kritisk til den biomedisinske modellen og den nyliberalistiske tenkningen som preger det offentlige behandlingsapparatet.

Psykologi uten psyke, psyke uten samfunn | Fagpressenytt

 

Arrangementet støttes av Fritt Ord

Fritt Ord – Store norske leksikon