I en hage av skrekkFoto: Irmelie Krekin (Stridsberg) og Oda Berby (Kjos Fonn)

I en hage av skrekk

bookmark

Sara Stridsberg og Maria Kjos Fonn hos MUNCH

torsdag 11. november 2021, kl. 21:00 til kl. 22:00 – Avlyst

Arrangementet med Sara Stridsberg er dessverre avlyst på grunn av sykdom. Billettkjøpere blir kontaktet automatisk for refundering av billetter. Vi jobber for å finne en ny dato for arrangementet.

Sal: MUNCH (Edvard Munchs plass 1)

Arrangør: Litteraturhuset og MUNCH

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-

«Jeg tror jeg har lært meg å skrive romaner av Tracey Emin eller Louise Bourgeois,» har Sara Stridsberg sagt. Slik signaliserte hun hvor stor betydning andre kunstformer har for hennes egen skriving. Britiske Tracey Emin er blant kunstnerne hun setter aller høyest, og som hun har flettet inn referanser til i flere av sine utgivelser. I likhet med Emin er hun ikke redd for å utforske de mørke sidene ved kvinnelige erfaringer.

På hvilken måte har Tracey Emin og det øvrige kunstfeltet formet Stridsbergs forfatterskap? Hva kan andre kunstformer bety for litteraturen – og lesingen?

Sara Stridsberg er en av våre fremste nordiske samtidsforfattere. Siden romandebuten i 2004 har hun gitt ut en rekke kritikerroste romaner, noveller og skuespill, deriblant DrømmefakultetetMedealand og Kjærlighetens antarktis, og har blant annet fått Nordisk Råds litteraturpris, Doblougprisen og Aftonbladets litteraturpris.

Maria Kjos Fonn er forfatter av bøkene Dette har jeg aldri fortalt til noen (2014), Kinderwhore (2018) og Heroin chic (2020). Hun jobber frilans som skribent for blant annet Aftenposten og Morgenbladet.

Samtalen innledes av Kari J. Brandtzæg, kurator for utstillingen Tracey Emin|Edvard Munch. Sjelens ensomhet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset og MUNCH.