Jag vill att du skal komma nu!Utsnitt fra omslaget. Kristina Lugn: Bekantskap sökes med äldre bildad herre. Albert Bonniers 1983

Jag vill att du ska komma nu!

bookmark

Om Kristina Lugn

fredag 27. oktober 2017, kl. 18:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 11:26

11:26

Psykolog og parterapeut Sissel Gran og kritiker og forfatter Ellen Sofie Lauritzen samtaler i denne podkasten med Lina Undrum Mariussen om lengselens språk, før og nå, og skuespiller Henrik Rafaelsen leser utvalgte dikt fra Kristina Lugns diktsamling. Samtalen fant sted på Litteraturhuset 27. oktober 2017. Musikk av Apothek.

Forfatteren og dramatikeren Kristina Lugn er en av Sveriges mest elskede poeter, men nesten ukjent i Norge. Hun sitter i Svenska Akademien og fikk sitt gjennombrudd i 1983 med diktsamlinga Bekantskap sökes med äldre bildad herre. Kontaktannonsenes språk gir en inngang til ensomhet og lengsel, med sårbarhet, trass og fandenivoldsk humor. Det handler om å ville finne noen å dele livet med.

Psykolog og parterapeut Sissel Gran har skrevet flere bøker om både den mulige og den umulige kjærligheten. Kritiker og forfatter Ellen Sofie Lauritzen har skrevet om Tinder-dating og moderne søken etter kjærlighet i sin bok Snakkes til uka. Litteraturhusets Lina Undrum Mariussen er poet og Lugn-fan. Sammen skal de dykke ned i Kristina Lugns dikt og finne ut av lengselens språk, før og nå. Skuespiller Henrik Rafaelsen leser fra diktsamlinga.