Å lese Rita IndianaFoto: Bokvennen / Rita Indiana

Karibia Is the New Black

bookmark

Med Rita Indiana og Maria Horvei

onsdag 19. juni 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Klimaendringer, kjønnsskifter, rasisme og tidsreiser. Dette er alle temaer som behandles med en helt særegen letthet i forfatterskapet til dominikanske Rita Indiana. Hun er litterært stilsikker, vittig og dypt politisk. Ved siden av forfatterskapet er hun performanceartist og musiker, og har blant annet laget musikk til TV-serien Orange Is The New Black.

To av bøkene hennes er ute på norsk: Tjenestepiken til Omicunlé og Papi, begge i Signe Prøis’ oversettelse. For førstnevnte mottok hun i 2017 den høythengende Grand Prix Littéraire of the Association of Caribbean Writers som første spanskspråklige forfatter noensinne. Her skriver Indiana dystopisk og framtidsrettet om et Karibia preget av politiske omveltninger og klimaproblemer.

Papi er en selvbiografisk tekst som handler om en jentes sterke lengsel etter faren som snart skal komme, og disse drømmescenarioenes harde reality check når faren endelig tar turen fra USA til Santo Domingo på besøk.

På Litteraturhuset møter Indiana Vinduet-redaktør Maria Horvei.
Arrangementet foregår på engelsk.

Rita Indiana skulle egentlig ha besøkt Litteraturhuset under karibiske og mellomamerikanske dager våren 2018, men måtte avlyse i siste liten. Det er derfor en stor glede at hun tar turen nå.