Ikke som de andreFoto Steen: Trine Hisdal / Foto Diakité: Therese Ohrvall

AVLYST: Ikke som de andre

bookmark

Thorvald Steen og Jason Diakité

torsdag 12. mai 2022, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

AVLYST: Det er med tungt hjerte vi melder om at arrangementet «Ikke som de andre» med Thorvald Steen og Jason Diakité dessverre må avlyses. Diakité har måttet trekke seg grunnet sykdom i familien.

Alle som hadde kjøpt billett til arrangementet har blitt kontaktet på e-post og vil få sin billett automatisk refundert.

Har du spørsmål angående refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no eller ta kontakt med administrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag.

———————————–

Thorvald Steen og Jason Diakité har begge kjent på det å være annerledes. Steen måtte som 16-åring legge hoppkarrieren på hylla da han fikk diagnosen progressiv muskeldystrofi, som innebærer at kroppens muskler gradvis brytes ned. «Det kjentes som å ha en udetonert bombe innvendig,» har Steen selv uttalt.

Diakité har svart far og hvit mor, og vokste opp i et blendahvitt Skåne. Han lengtet etter at den hvite fregnen på håndbaken skulle vokse, sånn at huden hans ble hvit og han ble som de andre barna.

Både i egne kunstnerskap og gjennom et mangeårig vennskap har Steen og Diakité utforsket betydningen av å være annerledes, hvordan de har ønsket å passe inn, og hvordan annerledesheten også kan være en styrke. Nå møtes de på Litteraturhusets scene for å diskutere annerledeshet gjennom historien, i samfunnet i dag, hvordan det arter seg i kunsten – og i deres eget liv.

Thorvald Steen har gitt ut mer enn 40 romaner, skuespill, diktsamlinger og barnebøker. Bøkene hans er oversatt til mer enn 26 språk. I de to siste romanene, Det hvite badehuset og Det siste fotografiet, skriver han med utgangspunkt i eget liv og familiehistorie.

Jason Diakité, bedre kjent under artistnavnet Timbuktu, er en av Nordens største hiphop-artister, med mer enn 15 album bak seg. I 2016 ga han ut selvbiografien En dråpe midnatt.