Ord til besværFoto: Tine Poppe (Sveen) og Bent R. Synnevåg (Nilssen)

NY DATO: Ord til besvær

bookmark

Lars Petter Sveen og Olaug Nilssen

13. oktober 2021 besvimte forfatter Lars Petter Sveen i hovedsalen på Litteraturhuset. Da han kom til bevissthet, var det eneste han kunne tenke på at alle i salen hadde hørt ham stamme. Hvordan kan noe så altoppslukende så lenge forbli en hemmelighet?

Ett år senere er han ute med Kunsten å stamme – uten at noen merker det. Her står han frem som såkalt «skjult» stammer, altså en som er så god til å skjule stammingen sin at nesten ingen legger merke til den – i Sveens tilfelle så god at han heller besvimer enn å la seg avsløre. Kunsten å stamme er en bok om Sveens reise fra å være offer for egen stamming til å forstå den, både for sin egen del og de mange andre den berører.

Lars Petter Sveen er forfatter av seks romaner, blant annet den kritikerroste Guds barn fra 2014. Kunsten å stamme er hans første sakprosabok.

Til å samtale med Sveen kommer forfatter og dramatiker Olaug Nilssen. Hun vet selv hvordan det er å skrive åpent om en personlig sak, og møter Sveen til samtale om stamming, terapi, og frykten for å bli avslørt for den man er.